vineri, 17 octombrie 2014

Superficial

Ati vazut cand trece cate o pitipoanca superficiala care vrea sa para altceva decat este, cum toti o remarcam? Superficialitatea se simte de la o mare distanta. De ce oamenii vor sa para mereu altceva decat ceea ce sunt? Cand vrei sa pari altceva decat ceea ce esti, practic si teoretic, iti este rusine cu tine (eu asa vad lucrurile). Eu in viata reala fac eforturi sa fiu autentic. Insa recunosc ca in ceea ce priveste virtualul sunt maestru al deformarii realitatii.
De exemplu: pun o poza bratara de la meciul Romania-Ungaria pe facebook  si uite asa cei care vad poza, vor spune (crede) ca sunt acolo sa vad meciul, cand colo am primit-o pentru a intra in incinta stadionului cu scopul de a presta o munca part-time.

Atunci cand devii o persoana superficiala si viata ta este superficiala. Atunci cand traiesti superficial, nu traiesti! Punand accentul pe chestiuni fara prea mare importanta sau care in scurt timp nu mai au valoare, nu faci decat sa ai ca scop nefericirea ta. Dupa parerea mea tot ce inseamna material pe aceasta lume este superficial, deci de aceea nu merita prea multa atentie din partea noastra.
Stim cu totii ca tot ce este superficial nu este trainic. Bineinteles ca nimic nu este vesnic, ma refer la un lucru facut bine, adica la un lucru care rezista mai mult ca unul facut pe genunchi.

Vad tot felul de persoane care duc o viata superficiala si imediat mintea mea se duce cu gandul la oameni tristi. Oameni atat de tristi incat nu stiu ce sa faca sa epateze cu cine stie ce minunatii.

Exemplu: filmuletul de mai jos.


Lasand la o parte comentariile rautacioase ale celor care au inregistrat momentul (care pot fi acuzati de "invidie"), mi se pare exemplu perfect pentru oameni tristi care traiesc superficial pentru a compensa lipsurile. Cand spun lipsuri ma refer la nevoi neimplinite (autorealizarea, autorespect, dragoste si apartententa).

Deci aleg sa fie si sa traieasca superficial doar pentru a compensa anumite lipsuri. Superficialitatea are niste costuri foarte mari. Daca ma intrebati pe mine, nu renteaza. Mai bine impacat cu cine esti si lipsurile pe care le ai, decat sa ai un enorm consum de energie sa pari total altfel decat esti.

Cu totii stim ca oamenii nu sunt perfecti, ca avem probleme, ca imbatranim, ca ne imbolnavim, ca suntem slabi, ca mostenim diverse chestiuni etc.. Superficialul are ca scop intotdeauna sa le arate celorlalti ca este perfect. Superficialul are ca preocupare gura lumii. Cata risipa de energie!
Atunci cand alegi drumul acesta superficial, te identifici doar cu superficialul: Iti iei ca model pseudovedete; stai toata ziua prin saloane de infrumutetare; faci din solar un antrenament; iti cumperi mereu tot ce apare nou, pentru a fi in trend cu lumea; ai prieteni superficiali; te uratesti cu tot felul de operatii estetice si ai impresia ca apartii "lumei bune".

Insa unii dintre cei care sunt superficial simt lipsa banilor. Acum sa te tii! Da, nu toti cei care traiesc superficial au si bani pentru viata trista de mai sus. Acestia isi tin mintea ocupata cu compromisurile pentru a ajunge in "lumea buna". Partea proasta este ca nu poti iesi la terasa cu iPhone-ul tau 5s, pt ca cei din lumea buna te vor respinge CLAR! Trebuie sa vezi cum faci cat mai rapid sa-ti iei iPhone 6, pentru ca tu pe cei cu iPhone 6 ii admiri si asa apartii si tu acestei "lumi bune". Cum faci sa-ti iei telefonul? Pai ii mai bagi o poveste strainilor pe care i-ai cunoscut in timp ce faceai video-chat, iar acum au ramas sponsori.
Cei care simt acut lipsa banilor dar vor sa traieasca superficial si-au creat explicatii, raspunsuri pentru orice situatie care ii tradeaza. Fara bani, dar fac tot ce este posibil si imposibil sa-si copieze modelele si stilul lor de viata. Stau pe la carciumi de "fite", "tragand" 2h de un suc, merg doar in locuri care le dau o falsa valorizare (Gen: Mon Cher, Bamboo, freddo etc.) unde preturile sunt explodate pentru ca aceste carciumi se adreseaza "lumei bune".

Ar mai fi multe de spus, insa voi trece la ce este cu adevarat important:

Sunt oameni care nu au vazut niciodata lumina zilei sau care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile. Sunt oameni care nu au facut niciodata sex. Sunt oameni bolnavi grav sau care s-au ratat din cauza unor dependentelor nocive. Sunt oameni cu probleme mentale grave si multe altele, din pacate!
Deci chestiuni ca: telefonul este vechi sau ca nu iti sta parul (sau ca porti chelie) sau ca ai doar doua perechi de pantofi sau ca prietena ta cea mai buna te-a barfit sau ca stai la periferie sau ca mergi pe jos (apreciaza ca poti sa mergi) sau ca ai o corigenta sau ca te-ai certat cu iubitul sau ca tu nu ai iesit niciodata din tara sau mai stiu eu ce. Sunt chestiuni superficiale care nu ar merita nici un pic de energie investita (regret) din partea ta!
Cu cat iti doresti mai putine chestiuni superificale, cu atat vei fi mai fericit!
Important este sa fim sanatosi fizic si psihic pentru ca altfel restul nu mai are nici o valoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...